Klass I – AM-moped


Trafiklärare med elev på moped

Den 1 oktober 2009 infördes körkortsbehörigheten AM, som är en körkortsbehörighet för moped klass I (så kallad EU-moped). Mopeden får köras av den som fyllt 15 år och har ett körkort med behörigheten AM eller högre behörighet. Övningskörning får ske endast hos behörig utbildare och kan påbörjas vid 14 år och 9 månader. Den som innehar ett AM-körkort får dessutom köra traktor och motorredskap Klass II.

Det är sammanlagt 4 teorilektioner (8 h) och 4 h körning i utbildningen. Manöverkörningen på 1 h. utför eleverna tillsammans på ett inhägnat område och det krävs inte att körkortstillståndet är utfärdat för den körningen. Efter alla teorilektioner ska eleverna boka in den sista körningen i trafik (3 h.) med en trafiklärare och då måste körkortstillståndet vara utfärdat. All teori och körning är obligatorisk.

I kursen ingår teorilektioner, böcker, uppdaterade körkortsfrågor via vår elevcentral och all körning. Betala gärna via vårat bankgironummer: 331-8052 eller med kort/kontant. Betalningen skall vara oss tillhanda vid kursstart.

Vi har också möjlighet att att göra synundersökning och fylla i ansökan för körkortstillstånd åt er på trafikskolan. Då bör man vara på trafikskolan 1 timme innan kursstart.

Ansökan om körkortstillståndet är kostnadsfritt och kunskapsprovet skriver de på trafikverket och det kostar 325 kr. OBS  kostnaden för provet betalas till Trafikverket. Man måste ha fyllt 15 år och genomfört alla obligatoriska moment i utbildningen för att få skriva sitt kunskapsprov, det bokar eleven själv hos trafikverket på telefon: 0771-17 18 19.

Välkomna önskar vi på Kjells trafikskola!

Tryck här för att komma till bokningssidan för Moped Klass 1.