Moped


Moped klass I

Den 1 oktober 2009 infördes körkortsbehörigheten AM, som är en körkortsbehörighet för moped klass I (så kallad EU-moped). Mopeden får köras av den som fyllt 15 år och har ett körkort med behörigheten AM eller högre behörighet. Övningskörning får ske endast hos behörig utbildare och kan påbörjas vid 14 år och 9 månader. Den som innehar ett AM-körkort får dessutom köra traktor och motorredskap Klass II.

Det är sammanlagt 4 teorilektioner (8 h) och 4 h körning i utbildningen. Manöverkörningen på 1 h. utför eleverna tillsammans på ett inhägnat område och det krävs inte att körkortstillståndet är utfärdat för den körningen. Efter alla teorilektioner ska eleverna boka in den sista körningen i trafik (3 h.) med en trafiklärare och då måste körkortstillståndet vara utfärdat. All teori och körning är obligatorisk.

Kursen kostar 3690 kr och där ingår teorilektioner, böcker, uppdaterade körkortsfrågor via vår elevcentral och all körning. Betala gärna via vårat bankgironummer: 331-8052 eller med kort/kontant. Betalningen skall vara oss tillhanda vid kursstart.

Vi hjälper till att göra synundersökning och fylla i ansökan för körkortstillstånd för 90 kr på trafikskolan. Då bör man vara på trafikskolan 1 timme innan kursstart.

Ansökan om körkortstillståndet är kostnadsfritt och kunskapsprovet skriver de på trafikverket och det kostar 325 kr. OBS  kostnaden för provet betalas till Trafikverket. Man måste ha fyllt 15 år och genomfört alla obligatoriska moment i utbildningen för att få skriva sitt kunskapsprov, det bokar eleven själv hos trafikverket på telefon: 0771-17 18 19.

 

Moped klass II

Den 1 oktober 2009 infördes ett krav på förarbevis för att få köra Moped Klass II (så kallad 25-moped). Du som fyllt 14 år och 9 månader får påbörja din utbildning och examineras när du fyllt 15 år.

Det är sammanlagt 4 teorilektioner (10 h). För att ta ett förarbevis krävs inget körkortstillstånd och det är heller inte obligatoriskt med någon körning. Examinationen gör eleven på trafikskolan. Teorilektionerna är obligatoriska.

Kursen kostar 1800 kr och där ingår teorilektioner, böcker, uppdaterade körkortsfrågor via vår elevcentral. Examinationen kostar 150 kr. Betala gärna via vårat bankgironummer: 331-8052 eller med kort/kontant. Betalningen skall vara oss tillhanda vid kursstart.

Kursstarter moped klass I och klass II

Kontakta oss för vidare information.

Välkomna önskar vi på Kjells trafikskola!